Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Nooit meer frisdrank?
Nooit meer frisdrank?

Wereldwijd nemen regeringen maatregelen tegen de schadelijke gevolgen van frisdrank. Een van de grote oorzaken voor obesitas lijkt hiermee ontmaskerd. Wil dit zeggen dat je bij beter weer geen verfrissende limonade meer drinkt? Helemaal niet! Wij geven je hieronder enkele verkwikkende maar vooral gezonde alternatieven:

Smoothie
Voedingstrends komen en gaan maar de smoothie lijkt een blijver te zijn. Logisch als je bedenkt dat een smoothie naast een dagelijkse dosis vitaminen ook gewoon erg lekker is. Zit je zonder inspiratie? Probeer dan eens een groente- en fruitsmoothie met dragon of een smoothie met zomerfruit.

Zelfgemaakte Ice Tea
Weinig zelfgemaakte limonades zijn zo eenvoudig om te maken en tegelijk zo rijk aan smaak. Dit nodigt uit tot eindeloos geëxperimenteer. Wat dacht je bijvoorbeeld van ‘home made’ ice tea met anijssmaak? Mind blowing…

Kombucha
Dit populaire drankje ontstaat uit de gisting van gezoete thee. De lijst met helende eigenschappen is eindeloos (maar nog niet wetenschappelijk bewezen): reiniging van het kliersysteem, bevordering van de spijsvertering, neutralisatie van urinezuur, ... Naast al deze medicinale krachten bevat kombucha ook nog eens weinig suikers, calorieën en cafeïne.

Ice Coffee
Perfect als je zin hebt in iets verfrissends én oppeppends. Je kan naar hartenlust variëren met ingrediënten zoals melk, rietsuiker of karamel om een ice coffee te maken waarbij elke cola verbleekt. 

Spuitwater plus…
Less is more. Schenk een beetje spuitwater, voeg er een schijfje citrusfruit aan toe en laat het even rusten… Limonade op z’n puurst.

Heb jij nog frisse, drinkbare inspiratie voor anderen?

Reacties
 
Plaats reactie