Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Moet de Belg afvallen?
Moet de Belg afvallen?

Volgens een gezondheidsenquête van het Wetenschappelijk Instituut voor Volksgezondheid kampt de helft van de Belgen met overgewicht en is 14% obees. Verontrustende cijfers, want in 1997 bleek uit datzelfde onderzoek dat 41% overgewicht had en 11% obees was. Zowel de percentages als de Belgen zijn intussen fel aangedikt dus.

Volgens de woordvoerder van het instituut zijn de cijfers van het onderzoek zelfs een onderschatting. Wanneer naar de lengte en het gewicht van iemand gevraagd wordt, kan de persoon in kwestie wel eens een cijfertje meer of minder zeggen. Al dan niet bewust blijkt dat we onze lengte overschatten en ons gewicht onderschatten.

Vlaams minister van Volksgezondheid Jo Vandeurzen zou alvast besloten hebben om tegen volgend jaar een nieuwe gezondheidsdoelstelling over voeding en beweging op te stellen. Een belasting op vet- en suikerrijke snacks - de zogehete vettaks - zou tot een van de mogelijkheden behoren.

Met 123feelfree proberen we alvast ons steentje bij te dragen. Bewust bezig zijn met eten en bewegen is een goede stap richting een lang en gezond leven. Dankzij onze Fooddler weet je in één oogopslag, met een simpele scan van je smartphone, hoeveel energie, suiker, zout, vezels en vet een voedingsproduct bevat. Deze voedingswaarde kan je dan een idee geven van de lichaamsbeweging die je nodig hebt om je voeding te compenseren. Handig toch?

Reacties
 
Plaats reactie