Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Met 123feelfree ga je gezond uit eten!
Met 123feelfree ga je gezond uit eten!

De restaurants en hotels die deelnemen aan Zin in Zee denken aan je gezondheid! Je kan bij hen terecht voor zout- en suikerarme gerechten en een gratis fiets- of wandelroute in de buurt. En dat is niets te vroeg! Voor het eerst toonde een studie een verband aan tussen uit eten gaan en een te hoge bloeddruk.

De universiteit van Duke-NUS in Singapore onderzocht 501 deelnemers. Hieruit bleek dat de deelnemers die een te hoge bloeddruk hadden over het algemeen meer maaltijden buitenshuis aten, een hoger BMI hadden en minder aan beweging deden. Volgens de wetenschappers zijn hier verschillende mogelijke verklaringen voor. Misschien eten we op restaurant wel net iets meer of net iets ongezonder dan thuis? Of misschien zijn we ons gewoon minder bewust van de hoeveelheid zout en vet die de gerechten op de menukaart bevatten?

Gelukkig zijn er tegenwoordig heel wat restaurants waar gezond eten centraal staat. Iedereen die gezond wil genieten kan alvast bij onze Zin in Zee-restaurants terecht. Ontdek hier onze eerste deelnemende partners.

Reacties
 
Plaats reactie