Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Mechelen: gratis gezonde broodmaaltijd op zaterdag 25/9
Mechelen: gratis gezonde broodmaaltijd op zaterdag 25/9
Bordje gezond
Een broodmaaltijd die tegelijk gezond, lekker en goedkoop is!

De prijzen voor voeding stijgen. Wie met een karig inkomen moet rondkomen, voelt dat des te harder. Immers, de lage inkomensgroepen besteden verhoudingsgewijs een groter aandeel van hun inkomen aan voeding. En eten is nu eenmaal een primaire behoefte.

123feelfree vindt echter dat gezond eten en bewegen een recht is voor iedereen, ongeacht sociale klasse. Daarom steunt en adviseert 123feelfree de initiatiefnemers van 'Bordje gezond': een gratis broodmaaltijd voor mensen die het niet breed hebben.

Op zaterdag 25 september toonden een aantel Mechelse welzijnsorganisaties dat een broodmaaltijd voor weinig geld, toch gezond en lekker kan zijn.

Naast een lekkere broodmaaltijd vonden de tafelgenoten informatie over gezonde en goedkope broodmaaltijden, informatie over BMI, lichaamsgewicht, lichaamsvet… en wat je er aan kan doen. Enkele medewerkers waren beschikbaar om individuele vragen te beantwoorden. Je kon je percentage lichaamsvet ter plaatse testen en je kon gepaste voedingsadviezen krijgen.

Ook kregen de mensen de kans om kennis te maken met de initiatiefnemende organisaties:

  • Keeting: info@dekeeting.be

  • Lage Drempel: delagedrempel@telenet.be

  • Sociaal Centrum - Lokaal Steunpunt Vrijwilligerswerk: lokaalsteunpuntvrijwilligersweerk@scarlet.be

Reacties
 
Plaats reactie