Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Makkelijk een paar kilo's kwijt?
Makkelijk een paar kilo's kwijt?

Wil je graag een aantal kilootjes kwijt maar heb je geen zin om jezelf uit te hongeren met een of ander crashdieet. Begin dan eens met je lunch onder de loep te nemen. Amerikaanse onderzoekers ontdekten namelijk dat een lichtere lunch voor een aanzienlijk gewichtsverlies zorgt, zonder al te veel moeite.

De onderzoekers volgde een groep mensen gedurende 5 weken. De eerste week mocht de testpersonen eten wat ze wilden. De tweede week werd de groep in twee opgesplitst, waarbij de eerste groep nog steeds mocht eten wat ze wilde. De tweede groep kreeg als lunch een lichte maaltijd voorgeschoteld, rijk aan proteïnen en vezels.De overige maaltijden waren ook voor deze groep vrij te kiezen.

Na 10 dagen al bleek dat de groep die de lichtere lunch had gekregen per dag gemiddeld 250 calorieën minder at en zo 1,5 kg was afgevallen. Dat betekent dat je zo op een jaar 30 kilo zou kunnen verliezen, ware het niet dat het gewichtsverlies na verloop van tijd veel trager gaat, nuanceerde de onderzoekers.

Conclusie: door je lunch in te perken en voornamelijk proteïnen en vezels te nuttigen, wordt afslanken makkelijker dan je denkt.

Reacties
 
Plaats reactie