Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Maak een tripje naar de markt
Maak een tripje naar de markt

Niets leukers dan op een luie week- of zaterdagochtend de stad in te trekken. Op de markt koop je seizoensverse producten en sla je meteen een praatje. Zo wordt je vaste supermarktbezoek plots wat aangenamer. Niet?

Seizoensvers

Op de markt valt duidelijker op wat de groenten of het fruit van het desbetreffende jaargetijde zijn. Je koopt het er super vers en vaak ook voordeliger. Verder zijn vele markten nu uitgerust met exotische of wat luxueuzere stalletjes waar je olijven tot oesters met champagne kan voorproeven.

Sla een praatje

Bovendien is de markt de uitgelezen kans om een gesprek aan te knopen. Stel je favoriete marktkramer vragen over zijn producten en vraag of hij nog leuke kooktips heeft. Durf bieden. Zeker op het einde van de dag slaat dat aan en kan je vaak met een koopje onder de arm naar huis trekken.

Met de fiets

Laat de auto thuis als je naar de markt trekt. Aangezien de markt vaak in het weekend doorgaat, kan je er meteen een daguitstapje van maken. Spring op de fiets of ga te voet. Zo heb je meteen een beweging op zak!

Reacties
 
Plaats reactie