Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Lopen in 123 - week 6
Lopen in 123 - week 6

Proficiat! Je zit halverwege en het is nu overduidelijk dat het lopen zijn vruchten begint af te werpen. De trap op- en aflopen gaat veel vlotter maar ook andere inspanningen en activiteiten doe je nu in een versnelling hoger.

Behoed je voor overenthousiasme

Je merkt een duidelijke conditieverbetering ten opzichte van een aantal weken geleden. Maar let op dat je niet overenthousiast wordt nu. Houd je strikt aan het schema en loop niet meer dan 3 keer per week. Als je overdrijft, ga je je gewrichten, pezen en spieren overbelasten met blessures tot gevolg. Heb je toch zin om op je loopvrije dagen te bewegen, spring dan op de fiets of ga wat baantjes trekken in het zwembad. Deze sporten zijn minder belastend en ook goed voor je conditie. Het trainingsschema van week 6 is hetzelfde als week 5.

Trainingsschema week 6

+ = 1 minuut lopen                       0 = 1 minuut wandelen

Dag 1: ++ 00 +++ 00 +++++ 000 +++++ 000 +++++ 00          Totaal:  32 minuten

Dagen 2 - 4 - 6 - 7: rustdagen

Dag 3: ++ 0 +++ 00 ++++++ 00 ++++++ 00 +++++++ 00                    33 minuten

Dag 5: ++ 00 ++++ 00 +++++ 00 ++++++ 00 +++++++ 00                   34 minuten

Run Trainer op iTunes

Run Trainer heeft een vernieuwde versie in samenwerking met Dreamix Studio en is sinds kort beschikbaar op iTunes van Apple .

Deze applicatie is in het Engels gesproken. Over zowat heel de wereld is men nu bezig met één of andere versie van de Run Trainer. Heel wat moderne snufjes zoals gps –functie en andere,  maken het lopen nog aangenamer.

Run Trainer is te bekomen via http://itunes.apple.com/us/app/run-trainer/id403963861?mt=8 of via de link op  www.miekeboeckx.be

Loopschema week 1

Loopschema week 2

Loopschema week 3

Loopschema week 4

Loopschema week 5

 

Bron: Loop! De gids voor elke loper van Mieke Boeckx

Reacties
 
Plaats reactie