Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Lopen in 123 - week 5
Lopen in 123 - week 5

Op het einde van deze week zit je halverwege. Je hebt nadien nog maar 5 weken te gaan vooraleer je zonder problemen 5 km loopt. Als dat geen mooi vooruitzicht én motivatie is om vol te houden. Vanaf deze week beginnen de wandelpauzes opmerkelijk korter te worden dan de loopgedeeltes. Het echte werk komt eraan!

Je zit dan misschien wel in de helft, maar dat betekent niet dat je op het einde van deze week 2,5 km zal kunnen lopen zonder stoppen. Dus zeker niet proberen. Alles op zijn tijd.

Hoe zit het met je looptechniek?

Als beginnende jogger is het belangrijk dat je ontspannen loopt. Zorg ervoor dat je tijdens het landen de voet met de hiel eerst op de grond zet en ook lichtjes op de buitenkant van de hiel. Nadien rol je je voet volledig af. Een vaak gezien verkeerde looptechniek is joggen op de toppen van de tenen. Dat gaat na verloop van tijd pijn geven aan de kuitspieren en aan de achillespezen. Het lopen op de toppen van de tenen is enkel voor spurters en niet voor lange afstandslopers.

Trainingsschema week 5

+ = 1 minuut lopen                       0 = 1 minuut wandelen

Dag 1: ++ 00 +++ 00 +++++ 000 +++++ 000 +++++ 00          Totaal:  32 minuten

Dagen 2 - 4 - 6 - 7: rustdagen

Dag 3: ++ 0 +++ 00 ++++++ 00 ++++++ 00 +++++++ 00                    33 minuten

Dag 5: ++ 00 ++++ 00 +++++ 00 ++++++ 00 +++++++ 00                   34 minuten

Run Trainer op iTunes

Run Trainer heeft een vernieuwde versie in samenwerking met Dreamix Studio en is sinds kort beschikbaar op iTunes van Apple .

Deze applicatie is in het Engels gesproken. Over zowat heel de wereld is men nu bezig met één of andere versie van de Run Trainer. Heel wat moderne snufjes zoals gps –functie en andere,  maken het lopen nog aangenamer.

Run Trainer is te bekomen via http://itunes.apple.com/us/app/run-trainer/id403963861?mt=8 of via de link op  www.miekeboeckx.be

Loopschema week 1

Loopschema week 2

Loopschema week 3

Loopschema week 4

 

Bron: Loop! De gids voor elke loper van Mieke Boeckx

Reacties
 
Plaats reactie