Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Koffiekoeken als ontbijt?
Koffiekoeken als ontbijt?

Wist je dat je net zo goed een koffiekoek kan eten als een kom ontbijtgranen?

Een Brits onderzoek heeft uitgewezen dat acht van de best verkopende merken van ontbijtgranen - in Groot-Brittannië - meer suiker bevatten dan een stuk chocoladecake. Vijf op de tien zijn even zoet als een donut met een vulling van confituur.

De ontbijtgranen met noten en honing zijn één van de ergste suikerbommen. Ze bevatten ongeveer meer dan drie theelepels suiker per kleine kom. Ter vergelijking: een donut met confituur of een stukje chocoladecake bevatten hier maar de helft van.

Een fan van chocolade en ontbijtgranen? Dan hebben we goed nieuws. De ontbijtgranen met chocolade bevatten minder suiker. Ook de ontbijtgranen die speciaal gemaakt worden voor een mensen die op hun lijn letten bevatten minder suiker. Al moet je daarbij opletten voor het zoutgehalte. Vaak wordt de suiker hiermee gecompenseerd. Te veel zout leidt tot een hoge bloeddruk, hartaanvallen en beroertes.

De fabrikanten van de ontbijtgranen zeggen dat hun producten rijk zijn aan vitamines, mineralen, vezels en weinig vet bevatten.

Reacties
 
Plaats reactie