Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Je wekelijkse sportafspraak met... de tuin
Je wekelijkse sportafspraak met... de tuin

De winter duurde lang maar de laatste weken heeft de zon ons de koude dagen al lang doen vergeten. Ideaal weer om terug aan de slag te gaan in de tuin. Dus haal hark en grasmaaier maar boven en geniet bovendien van een heerlijke workout.

Je hoort het goed, het onderhouden van je tuin is meer dan een volwaardige workout. Zeker als je je bewegingen zoveel mogelijk varieert. Ga dus over van wieden naar snoeien, verander regelmatig van positie en wissel regelmatig van hand zodat beide armen getraind worden. Hark er vlot op los en maak er zo een even inspannende activiteit van als een fietstocht.

Uit een recent onderzoek is trouwens gebleken dat tuinieren je levensvreugde verhoogt en je jonger doet voelen. Wil je bovendien je kracht, uithouding en soepelheid verbeteren, hoef je niet naar de fitness. Zo staat het snoeien van bomen en struiken al gelijk een aan wandeling aan gemiddelde snelheid. Zwaardere tuinklusjes zoals het stapelen van hout, komt overeen met een lichte aerobicssessie. Zo kun je maar liefst tot 300 calorieën verbranden door in de tuin te werken. Denk daar maar aan de volgende keer dat je er tegenop ziet om het gras af te rijden.

Reacties
 
Plaats reactie