Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Ik let op mijn eten... maar wat met drank?
Ik let op mijn eten... maar wat met drank?

Je wil graag enkele kilo's kwijt en hebt je helemaal gewijd aan het letten op je eten? Goed, maar let je ook op je drank?

    • Water is de enige drank die ons lichaam nodig heeft en die geen enkele calorie aanvoert. Drink kraantjeswater, plat water dat weinig mineralen bevat, bronwater of natuurlijk bruisend water. Opgepast met gearomatiseerd water: sommige kunnen aanzienlijke hoeveelheden suiker bevatten. Lees dus de etiketten en kies enkel water dat geen suiker bevat (al dan niet met synthetische zoetstoffen).

 

    • Een glas fruitsap zonder toegevoegde suiker (100% puur fruitsap of op basis van concentraat) is toegelaten, maar bevat calorieën en moet dus voor je dieet beschouwd worden als een stuk vers fruit. Fruitnectar is echter te vermijden omdat er, naast de natuurlijke suiker in het fruit, nog suiker (sacharose) aan toegevoegd werd. Vermijd eveneens drankjes op basis van fruitsap, aangezien ze slechts 10 tot 25% fruit bevatten, waaraan water, suiker en additieven werden toegevoegd.

 

    • Alle koolzuurhoudende dranken (cola, limonade, drankjes met citroenextract...) zijn toegelaten, maar alleen in hun light-versie, d.w.z. met een intense zoetstof (aspartaam, sucralose, acesulfaam K), aangezien ze dan geen calorieën bevatten. Men mag echter niet overdrijven met deze dranken. Men doet er goed aan hun gebruik te beperken tot speciale gelegenheden, omdat ze het nadeel hebben onze zin in zoet te onderhouden.

 

    • Alcohol (inbegrepen cider, bier, wijn...) wordt sterk afgeraden wegens de hoge aanvoer van calorieën. Wie een dieet volgt, kan zich best beperken tot een glaasje rode wijn bij speciale gelegenheden (een feestmaal bijvoorbeeld).

 

  • Koffie, thee, kruidendrankjes: koffie (espresso, filter, oploskoffie), thee en kruidenaftreksels zijn toegelaten, op voorwaarde dat men ze zonder suiker of met een intense zoetstof gebruikt. Er wordt echter sterk aangeraden er een gewoonte van te maken deze warme dranken zonder zoetstof te gebruiken. Cappuccino en chocolademelk met suiker zijn te vermijden.
Reacties
 
Plaats reactie