Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

How to bake the perfect cake
How to bake the perfect cake

Cake maken is makkelijk. Toch loopt het soms mis. Heb je je ingrediënten wel goed afgewogen? Was de baktemperatuur en –tijd in orde? Ja? Dan lag het misschien hieraan:

Is je gebak droog en niet luchtig genoeg? Je hebt te weinig eieren gebruikt.

Valt je cake uit elkaar? Er zit te weinig bloem in het beslag.

Is je cade te droog? Gebruik meer boter.

Ligt je cake op je maag? Je hebt te veel boter gebruikt in het beslag.

Zakt de cake in elkaar tijdens het bakken? Je hebt de oven te vlug opengemaakt. Nooit doen het eerste halfuur!

 

Wat je nog moet weten ‘to bake the perfect cake’

- Hoe fijner de bloem, hoe beter het deeg rijst.

- Zeef je bloem.

- Vervang een gedeelte van de bloem door aardappelzetmeel voor een extra luchtig resultaat.

- Vervang de suiker gedeeltelijk door honing.

- Werk altijd met boter op kamertemperatuur. Met koude boter kun je het beslag moeilijk glad krijgen en loop je meer kans op schiften.

Reacties
 
Plaats reactie