Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Hoe vermijd je herfstallergieën?
Hoe vermijd je herfstallergieën?

In de herfst ben je vaak vatbaarder voor allergieën veroorzaakt door pollen, bladeren, huisstofmijt, enzoverder. Wij geven enkele tips hoe je allergische reacties tot een minimum kan beperken.

Allergieën zijn soms verraderlijk. Veel patiënten denken vaak gewoon een verkoudheid te hebben. Dat de oorzaak dieper ligt, kan je enkel te weten komen door je te laten testen.

Schimmelallergieën steken vooral op in de herfst. Zowel binnenshuis als buitenshuis kunnen deze leiden tot niezen, een verstopte neus, jeukende ogen en neus- en keelklachten. Je loopt het meeste risico in contact te komen met deze schimmels als je in de tuin werkt. Draag dan dus best een masker als je hier gevoelig voor bent.

Stofmijten zijn die andere boosdoeners. In Amerika zijn 20 miljoen inwoners hier allergisch aan. Stofmijten verkiezen warm en vochtig weer, maar hun uitwerpselen vliegen vaak rond in de lucht wanneer je de verwarming opzet in de winter. Naast de hierboven beschreven symptomen, kan je bij stofmijtallergie ook een lopende neus, waterige ogen en jeuk toevoegen. Je beste counter is regelmatig schoonmaken en stof vermijden.

Pollen in de lucht zijn de derde grote groep. Deze steken op tegen het einde van de zomer en dat vooral in de buurt van grote plantengroepen. Toch kunnen deze zelfs ruim 600 kilometer verder vliegen. Zo komt de allergie steeds meer en meer voor ook in steden. De symptomen zijn dezelfde als die hierboven. Oplossing kunnen zijn een masker dragen op winderige dagen of gewoon simpelweg enkel naar buiten gaan als het echt niet anders kan.

Reacties
 
Plaats reactie