Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Hoe pak jij migraine aan?
Hoe pak jij migraine aan?

Er bestaat geen unieke oplossing om migraine aan te pakken … Daarom zetten we er een paar op een rijtje in de hoop dat jij jouw hulpmiddel ontdekt!

Migraine is een ernstige aandoening. Een Amerikaanse studie toonde recent aan dat vrouwen met de ziekte twee keer zoveel kans hebben hersenschade op te lopen door onvoldoende bloeddoorstroming naar het brein. Het onderzoek vond plaats bij vrouwen omdat zij drie keer meer kans hebben migraine te ervaren. Oestrogeen speelt hier een rol.

Stap één om migraine te voorkomen is erkennen dat je pijn meer is dan enkel hoofdpijn. De symptomen zijn veel erger en de oplossing veel minder voor de hand liggend.

Dagboek – Noteer zorgvuldig je migraineaanvallen. Dit helpt om een mogelijke oorzaak vast te stellen. Komt dit vooral voor wanneer je wakker wordt? Na een korte nacht? Na het eten of drinken van iets specifieks?

Pijnstillers – Wacht niet tot de pijn te erg wordt voor je overgaat op medicatie. Let wel op gewenning: hoe vaker je medicatie neemt, hoe minder snel deze zal werken. Moet je te veel pillen slikken om de pijn te verzachten, dan neem je best contact op met een dokter.

Beweeg – Een gezond leven helpt tegen migraine. Zorg dus voor voldoende beweging. Een goede training kan je hoofdpijn doen verdwijnen. Je sterk er je lichaam mee, want ook migraineaanvallen countert.

Reacties
 
Plaats reactie