Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Hoe je dag het gezondst beginnen
Hoe je dag het gezondst beginnen

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Een bekend cliché dat echter door een boel mensen wordt genegeerd door een tekort aan tijd ’s ochtends. Maar wat je eet je nu best om de dag te beginnen? En waarom …

Bij elke hap die je doet, krijg je koolhydraten binnen. Je bloed neemt deze vervolgens op als glucose. Dit is gezond voor je lichaam en zorgt voor energie, wanneer de hoeveelheid tussen de 4 en 8 mmol per liter bedraagt. Meer en minder is dan weer minder goed voor je.

Glucose geeft je lichaam namelijk een energieboost. Eet je iets dat hoog op glycemische index (GI) staat, dan krijg je een snelle en korte energieboost maar ook een grote glucosepiek. Voeding met een lagere GI zorgt voor een kleinere piek en doet je langer genieten van een gedoseerde hoeveelheid energie. Ook raak je dan sneller verzadigd en zal je dus minder eten.

Een goed product om ’s morgens te eten, zijn amandelen. Andere toppers, al dan niet in combinatie met yoghurt, zijn: aardbijen, noten, zaden, granen, havermoet, appel, vijgen en pruimen. Een glaasje vers sinaasappelsap is ook een topper.

Afraders zijn: dadels, rozijnen, cornflakes, ananas, honing, abrikozen en banaan.

Naast eten, is uiteraard ook bewegen belangrijk om je fitte dag te beginnen. Zorg voor een leven in balans door eten en bewegen op elkaar af te stellen. Het systeem van 123feelfree kan je hier uitstekend bij helpen.

Reacties
 
Plaats reactie