Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Hoe gezond is paus Franciscus?
Hoe gezond is paus Franciscus?

De kersverse paus Franciscus staat gekend voor zijn bescheiden, gezonde levensstijl. In tegenstelling tot enkele van zijn voorgangers, zal hij zich niet snel aan een braspartij wagen. Maar kan hij deze lijn doortrekken nu hij gekatapulteerd is tot pontifex maximus?

In 2009 gaf een Argentijnse krant enkele details vrij over het dieet van de voormalige bisschop van Buenos Aires. Dit bestaat uit fruit, kippenwit, salades en bij gelegenheid een glas wijn. Hij gaat vrijwel nooit uit eten, met uitzondering van een occasionele soepbedeling. Bij deze verplaatsingen neemt hij altijd het openbaar vervoer. Paus Franciscus kent met andere woorden een goed evenwicht tussen gezonde voeding en beweging.

Maar nu hij tot het einde van zijn dagen wordt rondgereden in een pausmobiel en zich wekelijks mag verwachten aan copieuze diners met staatsleiders en andere geestelijken, is het maar de vraag of hij zijn gezonde levenswijze zal kunnen aanhouden.

We geven hem hierbij alvast enkele voeding- en bewegingstips mee:

  • Ga voldoende wandelen. In de Vaticaanse tuinen bijvoorbeeld. 200.000 m² wandelplezier in een rustige, groene oase in hartje Rome!
  • Stop zeker niet met het drinken van wijn. Wijn bevat krachtige antioxidanten, die de weerstand vergroten tegen verkoudheden of griep. Vooral rode wijn heeft een gunstig effect.
  • Wuif met beide handen naar de menigte. Het veelvuldig gebruiken van je handen tijdens het preken, debatteren en begroeten kan zorgen voor een calorieverbranding tot 350 c per dag.
  • Eet voldoende pasta. Een van de vele rijkdommen van de Italiaanse keuken en een bron van vezels, koolhydraten, vitaminen en mineralen.
  • Bouw een Go-cart om tot pausmobiel. Deze ingreep zou Franciscus niet alleen de sportiefste paus ooit maken maar op slag ook de groenste!

Heb je zelf nog suggesties voor paus Franciscus?

Reacties
Lars Maintz
Lars Maintz

Als hij een tussendoortje wil nemen kan hij een lekker appeltje of sinasappeltje of mandarijntje eten.

 
Plaats reactie