Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Hello sportschoenen, bye bye lopende neus!
Hello sportschoenen, bye bye lopende neus!

Wel integendeel. Doe toch maar je loopschoenen aan en accepteer het Belgische winterweer want buiten sporten levert je ook in de winter een heleboel energie op. En die is meer dan welkom tijdens de sombere winterdagen.

Nog meer redenen om tijdens de winter buiten te sporten:

1. Wie sport maakt minder kans op een verkoudheid. Dat blijkt uit een recente Britse studie. Je lichamelijke conditie wordt beter en je krijgt meer weerstand waardoor je met die microben zo de tafel afveegt.

2. De winter brengt vaak een futloos gevoel met zich mee, maar laat je niet hangen. Sporten is de ideale remedie tegen je dipje. Niet alleen in de winter trouwens…

3. Wist je dat regelmaat heel belangrijk is om te sporten? Stop dus niet in de winter want herbeginnen na een wekenlange pauze maakt het een stuk moeilijker dan gewoon voortzetten. “Komaan, volhouden! Nog een rondje!”

4. Als je heel eerlijk bent, moet je toch toegeven dat  ’s winters in de kou sporten beter te verdragen is dan in de hitte? Kleed je goed aan en besteed iets meer aandacht aan het opwarmen en je kan er best wel tegen!

5. In de winter kan je sporten beoefenen waartoe je op andere momenten in het jaar geen kans krijgt. Je hoeft er ook helemaal niet naar een sport-of fitnesscentrum te gaan (al kan dat wel!). Ga skiën of langlaufen. Of ga als fietser een keertje binnen sporten… spinning kan je waarschijnlijk best bekoren.

Reacties
 
Plaats reactie