Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Hallo cholesterolvrije eivervanger, byebye legkippen
Hallo cholesterolvrije eivervanger, byebye legkippen

Beyond Eggs vervangt het ei zoals we het tot op heden kennen. Het uit planten gemaakte poeder betekent niet enkel een innovatieve vooruitgang. Het geeft dezelfde smaak en een gelijkwaardige voedingswaarde, maar het bevat geen cholesterol.


Van mayonaise tot gebak: elke bereiding waar je eieren in gebruikt, kan vanaf nu ook gemaakt worden met de eivervanger Beyond Eggs. De smaak, voedingswaarde en culinaire eigenschappen liggen nauw bij die van een echt ei, maar het bevat geen cholesterol en er komen geen kippen aan te pas. Bill Gates is alvast fan.

De man achter de eivervanger is Josh Tetrick, oprichter van Hampton Creek, het bedrijf dat Beyond Eggs bedacht. Doel is om landbouwers uit ontwikkelingslanden de kans te geven door ze de planten te laten kweken. Ook kunnen extra voedingsmiddelen die ontbreken in het eetpatroon, toegevoegd worden. Staan de legkippen binnenkort voorgoed op stok? 

De ambitie van Hampton Creek reikt ver. Zo wil het ook wereldwijd eieren in supermarktproducten vervangen. Voedselfabrikanten zitten hier momenteel voor aan tafel met Hampton Creek. Tot nu toe zijn er al koekjes te koop die gemaakt zijn met Beyond Eggs eivervanger. Voorlopig is het product enkel in California verkrijgbaar, maar binnenkort wordt het wereldwijd verspreid. 

Uitdokteren hoeveel je van wat mag eten, is soms een hele klus. Weet jij hoeveel cholesterol één ei bevat? 123feelfree legt het voor je uitVanaf eind 2013 vertelt de Fooddler-app je precies wat er nu juist in een voedingsproduct zit en of het wel gezond is. Klik hier voor meer informatie. 

Reacties
 
Plaats reactie