Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Guiness World Record Poging
Guiness World Record Poging

Op 29 mei willen de vzw 'Blijf Actief' en de vzw 'To Walk Again' in Melsbroek, samen met 100 rolstoelgebruikers het zwaarste vliegtuig ter wereld 100 meter voorttrekken.

Wat eerder op 26 februari jammerlijk mislukte, moet op zondag 29 mei lukken. Een met kerosine gevulde C130 van maar liefst 67 ton op armkracht 100 meter vooruit trekken. Dit met steun van het Belgische leger dat als één man achter het project staat.

Camera’s uit binnen- en buitenland stonden op 26 februari in de aanslag. Helaas, een eerste poging strandde op 70 meter. Helse weersomstandigheden verpesten het gespierde “moment de gloire”. Niet dat de dappere krijgers de kopjes lieten hangen. Nog dezelfde dag werden de plannen van de sportieve weerwraak gesmeed. Opgeven staat nu eenmaal niet in het woordenboek van mensen met een beperking.

Voor initiatiefneemster Catherine Gheldof van vzw Blijf Actief is het niet enkel om de wereldrecordpoging te doen. Ze wil met deze stunt vooral bewijzen dat minder mobiele mensen ook tot veel in staat zijn. “Tegelijkertijd wil ik iedereen die zich inzet voor mensen met een beperking uitnodigen om de krachten te bundelen. Laten we bouwen aan een Vlaanderen waar iedereen, met of zonder beperking, de kans krijgt zich maximaal te ontplooien.”

Op 29 mei is het spektakel alvast verzekerd. In samenwerking met www.indianday.be kan je vanaf 11u de hele dag genieten van optredens en een static show. Enkele duizenden motorrijders zetten voor het goede doel hun beste beentje voor.

Reacties
 
Plaats reactie