Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Groenten en fruit? In 2014 aten we er te weinig van!
Groenten en fruit? In 2014 aten we er te weinig van!

De gemiddelde Belg at in 2014 zes procent minder groenten en fruit dan het jaar daarvoor. En de meeste Belgen halen de vooropgestelde norm van 400 gram groenten en fruit per dag niet eens. Dat blijkt uit een studie in opdracht van het Vlam. Hoewel verschillende gezondheidscampagnes de nodige aandacht trekken - denk maar aan de peerselfies - lijken ze toch niet het gewenste effect te creëren.

Onze groente- en fruitconsumptie bereikte vorig jaar een historisch dieptepunt en daalde sterker dan dat van de globale voedingsmarkt. In 2014 kochten we gemiddeld 40,2 kg verse groenten (een daling van 4,6 %) en 47 kg vers fruit (een daling van 3,4 %).

Onze favoriete groenten en fruit

Als we een keuze moeten maken in de supermarkt, zijn er steevast enkele groenten en fruit die vaker in onze winkelkar terechtkomen dan andere.

Groenten
1.  Tomaat
2.  Wortel
3.  Ajuin

Fruit
1.  Appel
2.  Sinaasappel
3.  Banaan

En hoewel we soms denken dat groenten en fruit duur zijn, daalden de prijzen in 2014 met respectievelijk 4 % en 3,4 % ten opzichte van het jaar ervoor. De prijs mag alvast geen excuus zijn dus!

An apple a day … keeps the doctor away

Iedereen heeft er baat bij om dagelijks voldoende groenten en fruit te eten. Zo krijgen we de nodige vitamines, mineralen en vezels binnen en dat maakt ons minder vatbaar voor ziektes, zoals diabetes, hart- en vaatziekten, enz. Vind je het moeilijk om steeds een ander gerecht te bedenken met groenten of fruit? Geen paniek. Bij ons vind je een heleboel recepten waar groenten en fruit de hoofdrol spelen.

Wij doen alvast ons uiterste best om het gemiddelde naar boven te krikken! Jullie ook?

Reacties
 
Plaats reactie