Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Groene thee: wondermiddel in een kopje
Groene thee: wondermiddel in een kopje

Groene thee wordt al eeuwen gedronken in China en Japan. Maar ook hier in onze contreien is dit levenselixir al enkele jaren aan een stevige opmars bezig. Niet verwonderlijk als je weet wat voor goede eigenschappen groene thee allemaal bevat. We zetten ze even op een rijtje.

Groene thee bevat polyfenolen en catechines. Dit zijn sterke antioxidanten die ons lichaam nodig heeft om schadelijke stoffen en vrije radicalen te neutraliseren, zodat ze onschadelijk worden. Vrije radicalen zorgen er bijvoorbeeld voor dat cellen verkeerd gaan delen, waardoor de kans op kanker groter wordt. Door het drinken van groene thee, daalt de kans op kanker omdat de schadelijke stoffen omgezet worden in niet-schadelijke.

Bovendien zorgt groene thee door de combinatie van catechine en cafeïne dat de vetverbranding gestimuleerd wordt. Je gaat dus meer vet verbranden, wat resulteert in een daling van lichaamsvet en lichaamsgewicht.

Mensen met hart- en vaatziekten hebben hier ook baat bij, omdat groene thee de bloeddruk, de cholesterol en de slechte vetten in het bloed verlaagt. Heb je last van diabetes? Ook hier zorgt groene thee voor positieve effecten. Je wordt gevoeliger voor insuline, zodat je er minder van nodig hebt. Insuline is een hormoon dat de suiker in het bloed omzet in glycogeen. Dit is de reservesuiker die  kan worden opgeslagen in het lichaam. Diabetici maken geen of minder insuline aan of hebben een verminderde gevoeligheid voor dit hormoon.

Andere eigenschappen zijn: betere spijsvertering, antivirale effecten tegen griep en herpes, bescherming  tegen breuken, cataract en de hersencellen, zodat de kans op Alzheimer en Parkinson vermindert.

Reacties
 
Plaats reactie