Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Gezonde alternatieven: de snack
Gezonde alternatieven: de snack

Soms krijg je een plotse hunkering naar een zoete of zoute snack. Dat is volkomen normaal en helemaal niet erg! Maar je hoeft niet altijd te grijpen naar een ongezonde snack. Er zijn heel wat gezondere alternatieven, die minstens even smaakvol zijn.

Koud, smeuïg en zoet, roomijs is een echte lekkernij. Maar sorbet smaakt minstens even lekker, is heerlijk verfrissend op een warme dag en is minder rijk aan vetten.

Een stukje zwarte chocolade bevat minder suiker dan het merendeel van de chocoladerepen. En hoe meer cacao erin zit, hoe beter. Wist je dat rauwe cacao bijzonder rijk is aan magnesium en ijzer? Maar je helemaal laten gaan, is nu ook geen goed idee.

  • Chips > rauwe groenten met een gezonde dip

Op zoek naar een lekkere crunch? Knapperige groenten zijn een prima en gezond alternatief voor chips. En met een lekkere dip erbij, zoals guacamole of hummus, krijg je toch voldoende smaak.

In een zakje borrelnootjes zit heel wat zout. Kies daarom voor ongezouten noten. En doordat je de noten nog moet pellen, zal je ook trager en doorgaans minder eten (lees ook: Betekent langzaam eten minder eten?).

Ken jij nog gezonde foodswaps?

Reacties
Dana Maes
Dana Maes

Hummus is een gezonde en superlekkere snack!

Kevin Goossens
Kevin Goossens

Wortelen met hummus ga ik toch eens een kans geven, ten koste van chips...

 
Plaats reactie