Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Gezond én goedkoop kopen doe je zo
Gezond én goedkoop kopen doe je zo

Het alsmaar wispelturiger wordende klimaat heeft invloed op de prijs van ons voedsel. Bijvoorbeeld de verkoopprijs van rundvlees zal in het jaar 2013 met 5 procent zal stijgen, gewoon omdat het broeikaseffect zijn tol eist in de oogst van de dieren hun eten: graangewassen. Die prijsstijging zullen wij voelen in onze portemonnee. Daarom hier enkele kooptips om op het einde van je caddy-rit niet totaal bankroet en toch vitaminerijk je supermarkt te verlaten.

1. Koop diepvries: diepgevroren goed zit meestal in grotere family packs. Dat doet de aankoopprijs zakken en jij voedt er de hele familie mee. Diepvries-food behoudt bovendien een groot deel van zijn vitaminen.

2. Koop basisproducten: geprepareerd voedsel uit blik of glas is te zoutrijk, te vet én te duur want de porties zijn meestal onvoldoende groot. Basisproducten voeden een heel gezin.

3. Koop volgens je shoppinglijstje: je vermijdt impulsieve aankopen van producten die je hersenen oppikten uit commercials. Je bankrekening zal het verschil voelen.

4. Ga op jacht naar reductiebons. Er valt altijd wel iets te rapen dat meekan in jouw caddy. Op het einde maken zij de rekening uit.

Reacties
 
Plaats reactie