Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Gezond barbecueën? Het kan!
Gezond barbecueën? Het kan!

Kijk jij al een tijdje reikhalzend uit naar de eerste barbecue van het jaar? Eindelijk weer smullen van al dat lekkers op de rooster en die heerlijke bijgerechten en smaakvolle sausjes. En de stukjes vlees? Die blijven maar komen. De gezonde eetgewoontes worden snel overboord gegooid voor dit ‘eenmalige’ eetfestijn. Maar dat hoeft niet, want je kan ook licht en gezond barbecueën.

Vijf gezonde barbecue-ideeën

Groenten in de hoofdrol

Een barbecue hoeft niet enkel rond vlees te draaien. Laat groenten de hoofdschotel vormen. Marineer ze, steek ze op een stokje en grillen maar. Smaakvol en supergezond!

Aan de slag

Vegetarische lekkernijen

Vandaag zijn er al vleesvervangers op de markt, die zelfs de grootste vleesliefhebber doen watertanden. Probeer er eens een paar uit! Of je kan zelf een groenteburger maken.

Aan de slag

Stomen in cadeauverpakking

Stomen is supergezond! En dit kan ook op de barbecue. Bereid je stukje vis en papillotte en stel een heerlijk pakketje samen. Voeg groenten en kruiden toe voor de smaak en voorzie wat brood om te soppen.

Aan de slag

Mag een stukje vlees toch niet ontbreken?

Kies dan voor een stukje kip. Droog en saai? Zeker niet! Een gezonde marinade, op basis van citrusvruchten en kruiden, houdt de kip sappig en geeft ze extra veel smaak.

Aan de slag

Een gezonde basis voor je sauzen

Een barbecue zonder lekkere sauzen is geen echte barbecue. Maar het moet toch niet altijd lookboter of -saus zijn? Vervang mayonaise door een sausje op basis van yoghurt.

Aan de slag

Reacties
 
Plaats reactie