Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Gentse studenten starten straatvoetbal community
Gentse studenten starten straatvoetbal community

Je hebt zin om te voetballen, maar je vrienden hebben geen tijd - het is een mondiaal probleem. Gentse studenten zochten een oplossing en richtten vorig jaar ‘Play football in Gent’ op. Een openbare facebook community voor recreatieve voetballers.

Het concept is simpel: als je zin hebt in een partijtje voetbal, lanceer je een oproep in de groep. Je kiest een locatie, prikt een aanvangsuur en laat weten hoeveel spelers je zoekt.

‘Toen we vorige zomer onze eerste oproep lanceerden, kwamen direct zestien mensen af. Het was een instant succes’, aldus Tom Verhaeghe, een van de initiatiefnemers. De groep slaagt vooral aan bij Erasmus studenten die op deze manier nieuwe mensen willen leren kennen. Maar ook gewone studenten en jonge starters, die na het werk willen sporten, verwelkomen het initiatief.

Tijdens de winter worden de meeste partijtjes indoor afgewerkt, maar als het weer betert, wijken de studenten uit naar parken en openbare voetbalpleintjes. Hiervoor brachten ze een dertigtal voetbalveldjes in kaart. Deze vind je terug op de site, voorzien van een foto en een gedetailleerde omschrijving.

Het concept lijkt aan te slaan want het aantal leden blijft stijgen. Nu dergelijke online communities ook in andere Belgische steden opduiken, dromen de initiatiefnemers luidop van een app die wereldwijd voetbalspelers met elkaar in contact brengt.

Klik hier als je deel wil uitmaken van ‘Play Football in Gent’!

 

Reacties
 
Plaats reactie