Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Geniet van je maaltijd!
Geniet van je maaltijd!

Herbron jezelf en kom tot rust. Het ideale moment hiervoor is tijdens de maaltijd. Mensen lezen vaak de krant of volbrengen gauw nog wat andere taken. Doe het anders: geniet van je maaltijd!

Probeer te ontspannen voor je gaat eten. Wanneer je gestresseerd bent, heb je sneller de neiging om teveel te eten. Probeer daarom rustig in- en uit te ademen, zet je recht op je stoel en ontspan je spieren.

Tijdens het eten is het belangrijk om af en toe een pauze in te lassen. Dat kan tussen de twee gangen in gebeuren, maar ook tijdens het eten is het belangrijk om af en toe je bestek eens neer te leggen en jezelf te bedenken of je nog niet genoeg hebt.

Schakel alle toestellen uit, zet een zacht muziekje op, dim de lichten, dek de tafel mooi en schik je bord op een leuke, originele wijze. Zo krijg je meer zin in je eten en geniet je meer. Daardoor ga je vanzelf een pak rustiger eten waardoor je je minder snel overeet.

Gepureerd voedsel is leuk, maar je haalt pas echt voldoening uit je eten wanneer je eens goed kan kauwen op je eten. Grote stukken groenten zijn bijzonder goed om je spijsvertering op gang te brengen en de smaken in je eten tot zijn recht te laten komen.

Reacties
 
Plaats reactie