Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Geneesmiddelen kopen bij de online apotheek
Geneesmiddelen kopen bij de online apotheek

Het internet domineert steeds meer ons dagelijkse leven. De ene groep mensen vindt het asocialer, de andere net gemakkelijker en sneller. Dit laatste geldt zeker voor online winkels. Webshops geven je een ruim en overzichtelijk assortiment in enkele clicks. Boeken, kleren, eten … we kopen het allemaal via de computer. Dit kan tegenwoordig ook voor minder alledaagse producten zoals medicijnen en gezondheidsproducten.


Webapotheek OnlinePharmaBox legt uit hoe zij een alternatief bieden voor de apotheek om de hoek. Apotheker Katrien leidt deze webshop samen met haar man en apothekersassistent David. Ze willen geen vervanger zijn voor de bestaande officina, maar een andere optie voor bijvoorbeeld senioren die moeilijk te been zijn of mantelzorgers die hun zorgbehoevende niet zomaar kunnen achterlaten.

Daarnaast primeert confidentialiteit. Ondanks de laagdrempeligheid van de apotheek, bestellen sommige mensen toch liever seksuele of intieme producten anoniem. Dat kan online. Ten slotte is er nog de groep van mensen die tijdens de openingsuren gewoon niet in de apotheek raakt, zoals bijvoorbeeld drukke tweeverdieners die voor en na het werk in de weer zijn met de kinderen.

Tijdswinst en shopgemak zijn de doorslaggevende factoren. Een snelle leveringstijd is cruciaal als het om medicatie of verzorgingsproducten gaat. De OnlinePharmaBox levert bestellingen die voor 15 uur geplaatst worden, nog de volgende dag aan huis. Als het echt dringend is, blijft de apotheek om de hoek toch nog altijd de beste optie. En natuurlijk kan je medicatie op voorschrift niet online bestellen.

Een online apotheker betekent trouwens niet dat er geen interactie is. Advies van een apotheker kan via mail of telefoon. Door de automatisering is er ook een sterke controle op online bestellingen. Enerzijds door een beperking op de bestelhoeveelheid en anderzijds door de bestellingen manueel na te kijken. Als er een mogelijke interactie is tussen twee medicamenten in hetzelfde order, wordt de patiënt gecontacteerd.

www.onlinepharmabox.be is erkend door het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG). Dat controleert of de apotheek voldoet aan alle wettelijke voorschriften.

Reacties
 
Plaats reactie