Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Geheime workout voor op het werk
Geheime workout voor op het werk

Een zittend beroep uitoefenen en gewicht bijkomen? Het is een frequent verschijnsel. Het beroep als excuus hiervoor gebruiken is mogelijks nog frequenter. Toch gaan werken en sporten soms hand in hand. Ontdek hieronder onze (geheime) workout voor op de werkvloer. Maar doe het stiekem!

1) Parkeer je auto zo ver mogelijk van de ingang. Kom je met het openbaar vervoer? Spring dan een halte vroeger van de tram en hol het laatste stukje.

2) Maak als opwarming vanachter je bureau onopvallend schouderbladen, nekspieren en andere gewrichten los.

3) Niets belet je om de hele dag met je benen strek- en plooioefeningen te doen onder je bureau. Houd wel je pokerface!

4) Sta gedurende de dag zoveel mogelijk recht om extra calorieën te verbranden en voer al je telefoongesprekken rechtstaande of ijsberend. Zo verbrand je op een dag maar liefst 225 calorieën.

5) Mijd de lift! De trap is een gebruiksvoorwerp; voor step-oefeningen, sprintwedstrijdjes, buikspieroefeningen, het onopvallend optrekken van de knieën, opspannen van de bilspieren of een kleine intervaltraining.

6) Ga nooit rechtstreeks naar een meeting! Omwegen zijn er om gemaakt te worden en als de kust veilig is, ren je zo hard mogelijk door de gangen.

7) Stuur nooit meer interne mails. Beschouw elke gelegenheid om een boodschap door te geven als een kans om je benen te strekken. Stuur nooit meer interne mails.

8) Neem telkens halve glazen water mee van de waterkoeler, dit levert meer bewegingsmogelijkheden op.

9) Alle kleine bewegingen; het tappen met je voet, kauwgum kauwen, het gebruik van je handen bij debatteren, enzovoort, zorgen voor een calorieverbranding tot 350 c per dag. Op jaarbasis kan je zo tot 16,3 kilo vermageren!

10) Maak op het einde van de dag gebruik van de rust in de kopieerkamer om de sessie af te sluiten met enkele stretchoefeningen. Aarzel niet om ook de printer hierin te betrekken.

Rest je nog één ding... Work it!

Reacties
 
Plaats reactie