Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Ga buiten sporten…
Ga buiten sporten…

… ondanks de koude of de regen. Bewegen en sporten in open lucht heeft immers vele voordelen. We zetten er drie op een rijtje, zodat jij (hopelijk) binnenkort de duffe sportzaal inruilt voor frisse buitenlucht.

 

1. Je spaart geld uit. een fitnessabonnement kost handenvol geld. Meer nog: vaak verdienen zij zelfs hun brood op de kap van de thuisblijvers voor wie sporten enkel een goed voornemen blijft. Buiten sporten is (vaak) gratis en er daarenboven te voet of met de fiets op uit trekt maak je dubbele winst!

2. Het is gezonder, want in open lucht zweven minder bacteriën rond dan in de sportzaal. Bovendien krijgt niet alleen je lijf, maar ook je hoofd een kick van frisse lucht. Ze zeggen niet voor niets ‘ga eens een luchtje scheppen’ als je bulkt van de stress of jouw gedachten even de vrije loop wil laten. Wedden dat je jezelf erna weer beter kan focussen?

3. Tijd vliegt. In het bos of de stad kan je op korte tijd enorm veel nieuwe indrukken verzamelen, omdat alles voortdurend beweegt. Laat je verrassen door kleine details en grote veranderingen, die je routine verstoren. Hierdoor vergeet je voor even dat je aan het sporten bent en voor je het weet ben je al een uurtje aan het lopen, zwemmen, golfen ...

Tip: in open lucht kan je ook voor extreme sporten, zoals mountainbiken en parachutespringen gaan. Iets voor jou?

Reacties
 
Plaats reactie