Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Fiets eens naar het werk
Fiets eens naar het werk
   

Wie dagelijks een fietstochtje maakt, blijft fysiek gezond. Maar er is meer, zo'n tochtje, bijvoorbeeld naar het werk, maakt je ook psychisch sterk.

Bas de Geus volgde voor zijn doctoraatsonderzoek aan de VUB één jaar lang 65 niet-getrainde mensen die werden aangespoord om met de fiets naar het werk te gaan. Niet alleen hun fysieke conditie en hun levenskwaliteit verbeterden, ook mentaal werden ze sterker. Win-win-situatie!

Te weinig Belgen rijden echter met de fiets naar het werk, nochtans wonen er aardig wat landgenoeten dicht genoeg bij hun werk om de auto aan de kant te laten staan. Dat heeft uiteraard te maken met gebrek aan tijd en interesse in fietsen, maar ook de omgeving heeft een belangrijke invloed.

Bedrijven waar bijvoorbeeld douches zijn of een degelijke fietsstalling, tellen meer werknemers die met de fiets komen dan bedrijven die niet over deze infrastructuur beschikken.

Volhouden om de verleiding van de auto te weerstaan? Een fietsbuddy! Samen van en naar het werk fietsen, helpt vol te houden. Lees hier meer.


Reacties
 
Plaats reactie