Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Extreem sporten? Zuid-Afrika here we come!
Extreem sporten? Zuid-Afrika here we come!

Zuid-Afrikanen houden van voetbal, rugby en cricket als nationale sporten, maar het land is ook de place to be voor beoefenaars van extreme sporten.

Met zijn 3000 kilometer kust en spectaculaire bergen staat Zuid-Afrika niet alleen bij surfers, snowboarders en rafters hoog aangeschreven. Adrenalinejunkies komen er ook graag voor extreme sporten als het bungeejumpen en skydiven.

Op de 1000 meter hoge Tafelberg, in de provincie West-Kaap, vindt bijvoorbeeld de hoogste commerciële abseil ter wereld plaats. Bij het abseilen daal je via een klimtouw van een steile helling. De afdaling van de Tafelberg is 112 meter diep en biedt een adembenemend uitzicht op de Atlantische Oceaan en Kaapstad.

Van de Bloukransbrug, op de grens tussen de provincies Oost- en West-Kaap, is de hoogste bungeesprong ter wereld mogelijk. De Bloukransbrug is de hoogste spanboogbrug ter wereld en hangt 216 meter boven de gelijknamige rivier.

Andere populaire extreme sporten in Zuid-Afrika zijn skydiven en parapente. Bijna elke grootstad heeft zijn eigen skydivecentrum. Wie boven de zee vliegt, maakt bovendien kans dolfijnen en walvissen te spotten.

Reacties
 
Plaats reactie