Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Belg is kampioen chipseten
Belg is kampioen chipseten

Enkele weken geleden haalden de Belgen een politiek wereldrecord waar we niet zo trots op moeten zijn. Maar nu halen de Belgen opnieuw goud! We zijn namelijk Europees kampioen chipseten.

In België worden per jaar maar liefst 102 miljoen zakken chips opengetrokken. Per inwoner betekent dat niet minder dan 2,3 kilo. Dat de Belgische Bourgondiërs het vaakst genieten van de lekkere, vette en zoute aardappelschijfjes is het resultaat van een onderzoek in opdracht van Lay’s.

Eén Belg op de twee eet enkele keren per maand chips als een gezellig tussendoortje. Vlamingen eten ze vooral voor de televisie, Walen vaker op recepties en feestjes.

Krakende chipsweetjes:

  • zoute chips zijn met 34% nog steeds het populairst.
  • paprikachips worden enkel in België en Nederland verkocht.
  • in Groot-Brittannië heb je nu ook chips die naar cheeseburger smaken.
  • de smaken zout, paprika, bolognese, pickles en peper & zout vind je bij Spar onder het Spar huismerk.

 

Lay's chips minder zout

Net omdat we zo verslingerd zijn aan dit favoriet tussendoortje, besloot Lay's om het zoutgehalte in hun chips voortaan met 25% te verlagen. En dat zonder aan de smaak te raken. Hoe dat kan? Door ander zout met kleinere kristallen te gebruiken waardoor je minder zout nodig hebt voor dezelfde smaak. Lay's wil zo een bijdrage leveren aan de verminderde zoutinname van consumenten.

Benieuwd hoe het met jouw zoutinname gesteld is? In opdracht van lay's ontwikkelde 123feelfree 4 profielen. Vergelijk er jouw eetgewoontes mee en ontdek wat je nog meer kan doen om je zoutinname te beperken, indien nodig.

Reacties
 
Plaats reactie