Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Eet jij binnenkort “onvlees”?
Eet jij binnenkort “onvlees”?

Wetenschapper dr. Vladimir Mironov uit het Amerikaanse South Carolina probeert vlees te kweken. Als dat lukt eten we binnenkort vlees dat niet afkomstig is van een dier.

Mironov houdt zich bezig met de cultivatie van vlees uit myoblasten. Myoblasten zijn cellen die spieren herstellen wanneer deze beschadigd zijn.

Volgens Mironov is deze techniek de enige manier om de wereld te behoeden voor een voedselcrisis in de toekomst. Er is te weinig land om dieren te houden. Helaas heeft vlees uit een laboratorium niet alleen de consument afgeschrikt, maar ook investeerders en het bedrijfsleven. Er zijn vooralsnog geen bedrijven die happig zijn in deze techniek geld te investeren.

Het gaat om functioneel, ‘natuurlijk’ ontworpen voedsel waarbij het product precies kan worden ontworpen zoals jij het wil: meer of minder vet, varken, lam of rund en ga zo maar door. Zelfs de textuur kan volgens de professor helemaal nagemaakt worden. Volgens hem is het niets anders dan de genetisch gemanipuleerde producten die vandaag de dag op de schappen van de supermarkten liggen.

Reacties
 
Plaats reactie