Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Eet jezelf een stralende huid
Eet jezelf een stralende huid

Een mooie, gezonde huid bereik je niet alleen door crèmes te smeren, maar ook door op een verstandige manier te eten. Volgende voedingsmiddelen regelmatig op je menu zetten, is al een stap in de goede richting!

 

Zeg nee tegen UV

Amandelen en andere noten bevatten vitamine E, wat de huid tegen UV-stralen beschermt. Antioxidantrijke producten zoals aardbeien, cacao en groene thee doen net hetzelfde. Wist je trouwens dat twee tot drie tasjes groene thee per dag je huid zelfs beschermen tegen huidkanker?

Niet alleen voor konijntjes

Voldoende drinken is sowieso een must. Het drijft afvalstoffen af, wat je huid minder vet maakt en puistjes vermindert. Als je met een erg vette huid te kampen hebt, kan je jezelf daarenboven op de worteltjes storten. Die zitten boordevol vitamine A, wat de overproductie van cellen in de bovenste huidlaag mindert.

Bye, bye rimpels

Als je huid aan het rimpelen gaat, zijn tomaat, zoete aardappelen en tonijn je redders in nood. Ze zijn rijk aan vitamine C, lycopene en selenium. Dit trio voedt je huid en stimuleert de productie van collageen die de elasticiteit van je velletje regelt.

Zo zie je nogmaals… Je bent? Wat je eet!

 

Reacties
 
Plaats reactie