Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Eet je vermoeidheid weg
Eet je vermoeidheid weg

De dagen worden korter, 's avonds gaat de verwarming terug op en uitstapjes maken weer plaats voor een avond uitgestrekt voor tv. Deze tijd van het jaar hebben we allemaal wel eens te kampen met een gebrek aan energie. Maar met de juiste voedingsmiddelen op het menu kan daar snel verandering in komen.

Vitamines: om vermoeidheid tegen te gaan is er niets zo doeltreffend dan een stevige dosis vitaminen. Als je dagelijks 5 porties groenten en fruit eet, dan neem je zeker voldoende vitamines op. Is dat voor jou iets moeilijker dan kan een vitaminekuur de oplossing zijn. Maar enkel en alleen als je niet voldoende vitamines binnenkrijgt via een evenwichtige voeding, ondervind je er de voordelen van.

Vezels: Naast groenten en fruit vind je vezels ook terug in volkorenproducten zoals volkorenbrood, volkorenpasta,... Maar ook yoghurt en zuivelproducten bevatten vezels. Vezels zorgen ervoor dat je je lang verzadigd voelt en je je dus langere tijd energiek voelt. Bovendien bevorderen ze een goede darmwerking, wat eveneens bijdraagt tot een fit gevoel.

IJzer: de voornaamst oorzaak van vermoeidheid is een gebrek aan ijzer. Omdat ijzer voornamelijk in vlees zit, komt een tekort iets vaker voor bij vegetariërs. Voedingsmiddelen die veel ijzer bevatten zijn: bloedworst, organenvlees, garnalen, oesters,...

Magnesium: Naast een vermindering van stress en minder spierkrampen, zorgt magnesium ook voor een gezonde dosis energie. Magnesium vind je vooral terug in gedroogde vruchten. Wel oppassen geblazen want gedroogde vruchten zijn best calorierijk.

Wees zuinig met caffeïne en frisdrank: Het lijkt onwaarschijnlijk maar toch is het zo. Koffie geeft misschien wel energie tijdens de dag maar belet je om 's avonds in slaap te vallen, waardoor je 's ochtends moe en met een gebrek aan slaap moet opstaan. Probeer om vanaf 16u geen caffeïnerijke dranken meer te drinken. Hetzelfde geldt voor suikerrijke frisdranken. De suiker zal je slechts kort en een energieboost geven, die even snel weer zal verdwijnen.

Reacties
 
Plaats reactie