Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Eendenborst met sinaasappelsaus
Eendenborst met sinaasappelsaus

Ga meteen naar het recept

Eet je deze klassieker liever op restaurant omdat hij daar altijd veel lekkerder smaakt als thuis? Met dit recept komt daar snel verandering in. Eendenborst met sinaasappelsaus is heus niet zo moeilijk om zelf klaar te maken. Eens je het bakken van de eendenborst onder de knie hebt, is het kinderspel en tover je deze lekkernij ongetwijfeld vaker op tafel.

Hoe bak je nu juist een eendenborst? Kerf een ruit in de vetkant van de eendenborst in tot je bijna op het vlees zit. Omdat je de eendenborst op de vetkant dient te bakken, hoef je geen extra vetstof meer toe te voegen in je pan. Wel neem je best een antikleefpan. Doordat het vel van de eend steeds heter wordt, krijg je ook een heerlijk krokant korstje. Afhankelijk van de dikte van het vlees en de gewenste gaarheid bak je de vleeskant nog een 5 tot 10 minuten. Eendenborst is het lekkerst wanneer hij rosé gebakken is.

Reacties
 
Plaats reactie