Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Een snuifje umami
Een snuifje umami

Als je van de dokter te horen krijgt dat je je zoutinname moet matigen, betekent dit echt niet het einde van smaakvolle maaltijden. Wondersmaak umami werkt immers smaakversterkend, waardoor zout overbodig wordt.

Nog maar een dikke 100 jaar geleden ontdekte een Japanse wetenschapper dat we nog een vijfde basissmaak kunnen proeven: umami, Japans voor ‘heerlijk hartig’. De smaak komt van nature voor in producten die het proteïnogene aminozuur glutamaat bevatten. Bijvoorbeeld rijpe tomaten, champignons, sojasaus, spinazie, salami, rosbief en gerijpte kazen zoals parmezaan.

Vervang dus je obligate snuifje zout door een umamiproduct en je mist niets!

(Let wel op: Parmezaanse kaas en sojasaus bevatten zelf ook heel wat zout.)

Reacties
 
Plaats reactie