Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Edegemse senioren swingen tijdens 123feelfree-initiatie
Edegemse senioren swingen tijdens 123feelfree-initiatie

Vorige maand werd Edegem feestelijk voorgesteld als eerste 123feelfree-gemeente met een grote bewegingssessie op het Gemeenteplein. Nu was het de beurt aan de senioren van het woonzorgcentrum Immaculata om te swingen tijdens een nieuwe 123feelfree-initiatie verzorgd door Maaike De Waele van Fitopia.

‘Bij de lancering van  Edegem  was onze deelname al gevraagd. Maar met onze senioren op de middag daaraan deelnemen, was te moeilijk’, zegt directeur Myriam Claus van Immaculata in de Gazet Van Antwerpen. En dus vroeg het rusthuis een dansinstructrice van Fitopia om langs te komen voor een persoonlijk bewegingsmoment.

De opkomst was talrijk en op de muziek van James Brown en Bart Kaël gingen de bewoners volledig uit de bol. Ook de bedlegerige senioren werden betrokken bij de activiteit. Voor hen was er een ligconcert met aangepaste bewegingsoefeningen.

Na afloop blikte instructrice Maaike tevreden terug. ‘Het was heel leuk. Zelfs zo leuk dat we plannen maken om dit nog eens te herhalen. Ik heb op het einde de aanwezige burgemeester uitgenodigd om mee te doen. Dat vonden de bewoners een extra leuke afsluiter', vertelt ze enthousiast in het Nieuwsblad.

Reacties
 
Plaats reactie