Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Edegem doet de WalkieTalkie
Edegem doet de WalkieTalkie

Mensen meer aan het bewegen krijgen. Dat is waar de Gemeente Edegem en 123feelfree zich samen voor inspannen. En wat is er makkelijker dan wandelen om je dagelijkse portie beweging in te passen in je levensstijl. Bovendien heeft Edegem een heel aantal mooie wandelroutes die een korte of lange wandeling alleen maar aangenamer maken.

Daarom plant de gemeente de plaatsing van drie WalkieTalkie borden aan de vertrekpunten van hun mooiste wandelingen. Aan deze borden kunnen mensen afspreken om samen ofwel een lange wandeltocht te maken of om een korte ‘WalkieTalkie’ te houden: een wandeling om gezellig bij te kletsen. De voornaamste bedoeling van deze ‘wandel- en beweegvertrekpunten’ is dat je samen beweegt. Samen actief zijn is de enige manier om beweging een plaats te geven in je leven en het is nog leuk ook.

Afspreken (eventueel via de community op www.123feelfree.be) met vrienden, familie of collega’s aan een WalkieTalkie babbelwandelpunt kan voortaan op volgende locaties:

  • De Romeinse Put
  • Fit-o-meterpad
  • Pad Geheel Park Centrum

Op woensdag 20 oktober om 14u. gebeurde de officiële inhuldiging van de WalkieTalkie borden, in aanwezigheid van de pers en tal van andere genodigden waaronder Eerste Schepen Jan Pszeniczko.

Edegem, 123feelfree gemeente

123feelfree.be is het eerste Vlaamse sociale netwerk van de coöperatieve vennootschap Xenarjo waar de burger gratis en laagdrempelig advies krijgt aangereikt én zelf uitwisselt, om voeding en beweging in evenwicht te brengen. 123feelfree biedt eenieder een eenvoudig referentiekader om voeding in evenwicht te brengen met beweging en omgekeerd. Zo krijgt de burger zelf de controle over zijn/haar energiehuishouding terug. 123feelfree wil in samenwerking met de gemeente Edegem een heleboel lokale initiatieven en inspanningen onder de aandacht brengen door ze te kaderen in dit gepatenteerd en uniek lifestylesysteem en zo een evenwichtig leven voor iedereen bereikbaar maken. 123feelfree ziet in een gemeentelijke samenwerking tal van mogelijkheden om de welzijnsinspanningen, het horecabeleid, het sportieve clubleven en de vrijetijdsbesteding via een nieuw, interactief netwerk te valoriseren.

Niet alleen Edegem engageert zich als partner. 123feelfree® geniet de steun van de minister van Welzijn en ook Spar Retail (Colruyt Groep), KBC en Boerenbond participeren in Xenarjo. Edegem bijt als pilootgemeente de spits af; de pilootstad en pilootprovincie worden later dit jaar voorgesteld.

Reacties
 
Plaats reactie