Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Drinkers leven langer
Drinkers leven langer

“Wie alcohol drinkt leeft langer dan wie nooit een druppel aanraakt.” Zo beweert een studie die gepubliceerd werd in ‘Alcoholism: Clinical and Experimental Research’.

Gematigde drinkers zouden het langst leven. 1800 mensen tussen de 55 en 65 jaar werden gedurende 20 jaar gevolgd. Tijdens de proefperiode overleed 69% van de geheelonthouders, 60% van de zware drinkers en 41% van de gematigde drinkers.

Waarom de zwaardere drinkers langer leefden is niet duidelijk. Zij lopen immers een verhoogd risico op kanker en leverproblemen.

Feit is dat een verfrissende aangename drank met een laag alcoholgehalte zoals bijv. bier voor een prettig gevoel zorgt en de sociale interactie verhoogt, factoren die bijdragen tot een lang en gelukkig leven. Bovendien bevatten de grondstoffen waar wijn en bier van gemaakt worden vitaminen, mineralen en anti-oxidanten, wat de veroudering tegengaat en het risico op hart- en vaatziekten vermindert. Maat houden is dus de boodschap. Onder matig alcoholverbruik verstaan we: dagelijks 1 glas voor vrouwen en 2 glazen voor mannen.

Reacties
 
Plaats reactie