Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Drie actieve vakantietips
Drie actieve vakantietips

Kies jij voor een luilekkervakantie of heb je op vakantie net méér zin om te bewegen en te sporten? Wij zijn een voorstander voor het combineren van beide. En aangezien alles leuker is op vakantie, geldt dat wellicht ook voor sporten. Hier zijn onze drie actieve vakantietips.

1. Sightseeing? Doe het al lopend

Trek je loopschoenen aan en verken de omgeving al lopend. Zoek uit waar de locals gaan lopen en waan je even een van hen. Terwijl je jouw vakantiebestemming op een bijzondere manier leert kennen, werk je aan je gezondheid: een win-winsituatie. Doe het alleen of in groep. Via www.gorunningtours.com kan je in meer dan 30 steden aan sightrunning doen. Al lopend toont een gids je de allerleukste plekjes van de stad.

2. De fiets op

De auto of het openbaar vervoer brengen je snel van punt A naar punt B. Maar de fiets is ideaal om aan slow traveling te doen. Bovendien kom je op plaatsen, waar je met de auto of het openbaar vervoer gewoonweg niet geraakt. Doe inkopen op de lokale markt, fiets naar een gezellig park, zoek het ideale plekje en neem de tijd voor een uitgebreide, maar gezonde, picknick.

3. Het water in

Door te zwemmen, train je jouw hele lichaam, zeker als je afwisselt tussen schoolslag, vlinderslag en crawl. Ben je op een warme bestemming, dan is zwemmen de ideale manier om te sporten zonder hevig te zweten. Maar er zijn nog een heleboel andere dingen die je in het water kan doen, zoals snorkelen, kajakken of surfen.

Zin in een gezonde vakantie? Je hoeft het niet altijd ver te zoeken! Actief genieten kan bijvoorbeeld perfect aan onze Vlaamse kust. Spoor anderen aan om hetzelfde te doen. Hoe? Doe vrienden of familie een Vlaanderen Vakantiecheque cadeau en laat ze genieten van een actief weekendje weg.

Reacties
 
Plaats reactie