Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Do it yourself: we slaan aan het tuinieren
Do it yourself: we slaan aan het tuinieren

Na koken, lijkt tuinieren de volgende grote trend te worden. Vooral moestuinen zijn in. Een grote tuin is hiervoor zelfs niet nodig. Gewoon een paar potten op je vensterbank volstaan al voor een oogst van eigen gezonde groentjes.

Nieuwsgierigheid lijkt de voornaamste reden te zijn voor het fenomeen. Veel mensen gebruiken een stukje van hun gazon om zelf iets creatief te kweken. Daarnaast gebruiken ze vensterbanken, dakgoten of een hangend moestuintje. Als de resultaten eenmaal verschijnen, ben je snel aangemoedigd om door te gaan. Het best begin je met makkelijke groenen zoals sla en radijsjes. Al na acht weken kan je dan oogsten. De wetenschap dat je vervolgens iets gezond op je bord krijgt, is ook een extra stimulans.

Ongeveer 80 procent van alle groenten kan je in potten kweken. Je hebt er zelfs geen tuin voor nodig. Naast slasoorten doen tomaten, kruiden, paprika's, pepers of bieslook het goed in een pot.

Volgens trendonderzoekster Nathalie Bekx ligt de oorzaak van het tuinieren mede bij de economische crisis. Zo is het makkelijk, weet je wat je eet, bespaar je geld en is het leuk en ontspannend om te doen. Je kan er creatief mee aan de slag.

Daarnaast zijn er veel nieuwe initiatieven rond tuinieren. In rusthuizen kunnen senioren aan de slag in hogere bakken zodat ze zich niet hoeven te bukken, zijn er voortdurend workshops en wordt de non-fictie boekenlijst half gedomineerd door het thema.

Tuinieren levert je tevens snel een tweetje op bij 123feelfree. Lees er hier meer over!

Een kleine kanttekening is wel dat tuinieren tevens je ecologische voetafdruk vergroot. Hierover kan je meer lezen in volgend xenarjo.

Reacties
 
Plaats reactie