Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

De Zeeuwse mosselen zijn weer in het land
De Zeeuwse mosselen zijn weer in het land

Yerseke, een klein stadje aan de Oosterschelde, speelt een belangrijke rol in de mosselvangst en -verwerking. Elk jaar worden hier de eerste ‘echte’ Zeeuwse mosselen geveild. Daarna zullen ze stilletjes aan de winkelrekken van onze supermarkten bereiken.

In speciaalzaken en restaurants kan je al sinds eind juni smullen van Zeeuwse mosselen. Maar dat zijn mosselen uit hangcultuur. Die mosselen worden aan touwen gekweekt, verticaal in het water. Na twee jaar zijn ze klaar voor consumptie. Mosselen uit bodemcultuur groeien op de bodem van de zee en ontwikkelen zich trager. Maar die kan je nu dus stilaan terug in onze winkelrekken verwachten.

Mosselen zijn lekker puur natuur! Maar je kan ze ook op andere manieren klaarmaken. Bekijk hier onze mosselrecepten.

 

Reacties
 
Plaats reactie