Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

De vijf ongezondste diëten
De vijf ongezondste diëten

Vele diëten zijn immens populair, vooral omwille van hun efficiëntie op korte termijn. In de meeste gevallen wil dit echter ook zeggen dat ze ongezond zijn op lange termijn. De British Dietetic Association onderzocht welke diëten het slechtst scoren.

1. Het Party Girl IV Drip Diet: bij dit dieet wordt er via een infuus een cocktail van vitamine B, C, magnesium en calcium toegediend. Dit zou een energieboost geven aan het lichaam. Sterren zoals Rihanna zouden dit dieet volgen, maar volgens experts kan het duizeligheid, infecties, ontsteking van de aders en zelfs een anafylactische shock.

2. Ketogenic enteral nutrition diet: tien dagen lang neem je een vloeibare formule van proteïnes en andere voedingsstoffen op via een sonde door je neus naar je maag. Een elektrische pomp laat je lichaam in 24 uur twee liter van de formule opnemen. Je lichaam schakelt hierdoor op gecontroleerde uithongering en gebruikt het lichaamseigen vet voor energie.

3. Alcorexiadieet: hierbij neem je tijdens de week een beperkt aantal calorieën op, zodat je je in het weekend kan laten gaan met alcohol. Als je weinig eet op weekdagen, kan je op vrijdag, zaterdag en zondag tot 10.500 calorieën via alcohol opnemen. Dit staat gelijk aan 131 glazen rode wijn. Door het dieet krijg je niet de nodige vitamines en voedingstoffen binnen die je lichaam nodig heeft om te functioneren.

4. The six weeks to OMG diet: dit dieet raadt je aan om ’s ochtends te sporten na het drinken van een tas zwarte koffie. Daarna mag je drie uur lang niet eten, zodat je lichaam vet kan verbranden. Tijdens het dieet mag je geen fruit eten, maar moet je wel veel proteïnes opnemen. Experts vinden een gezond ontbijt echter een veel betere manier om de dag te starten.

5. Het Dukandieet: een dieet in vier fasen. Bij de start schrap je de koolhydraten. De eerste tien dagen eet je enkel proteïnes om snel gewicht te verliezen. Het schrappen van voedingsgroepen is echter schadelijk op lange termijn. Het kan zorgen voor problemen als osteoporose en nierschade.

Reacties
 
Plaats reactie