Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

De Plezanten Hof: expressionistische keuken met een klassieke toets
De Plezanten Hof: expressionistische keuken met een klassieke toets

De Plezanten Hof van chef Lieven Putteman is een van de lievelinsadresjes van Gault Millau in Oost-vlaanderen. De gastronomische keuken en het mooie kader in het idyllische ‘Driegoten’ in Hamme, tussen Schelde en Durme, zijn daar niet vreemd aan.

Putteman brengt een expressionistische keuken met een klassieke toets, die hij ’s zomers opleukt met een vleugje exotisme. Het restaurant gaat prat op zijn gastvrije sfeer, ideaal voor een samenkomst onder vrienden. Maar ook op het bord houdt Putteman van ontmoetingen: van warm en koud, bijvoorbeeld. Ook het samenbrengen van uiteenlopende ingrediënten en smaken is een stokpaardje van deze kok. ‘Hij creeërt harmonieuze gerechten daar waar velen de mist ingaan’, aldus Gault Millau. Ze bedachten hem dan ook met een niet onverdienstelijke 17/20.

Elke dag gaat de chef naar de Brusselse vroegmarkt om daar de dagverse producten voor het maandmenu in te kopen, dat uit zes gangen bestaat. Vaak worden deze gangen aan een thema vastgeklonken, voor mei zijn dat bijvoorbeeld asperges. Die komen dan in hoogst originele en onverwachte combinaties op het bord. Wat dacht je bijvoorbeeld van een dessert op basis van asperge-ijs en chocolade, aardbei, rabarber, mispel, yoghurt en madeleine?

Voor het zesgangenmenu betaalt u €80, met aangepaste wijnen €110.

Meer info

Reacties
 
Plaats reactie