Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

De pizza van de toekomst
De pizza van de toekomst

Wie er nog aan twijfelde: de 3D-printer is in volle opmars. Wereldwijd rollen er kunstheupen, fietsen en zelfs vuurwapens uit de printer. Als het van NASA afhangt, binnenkort ook … pizza’s?

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie investeert maar liefst 125.000 dollar in onderzoek naar een 3D-voedselprinter. Het lijkt toekomstmuziek, maar vorig jaar slaagden wetenschappers er al in om met een prototype chocolade toe te voegen aan koekjes. De voedselprinter zou werken volgens hetzelfde mechanisme als een gewone 3D-printer: met cartridges die basisbestanddelen zoals suiker, proteïnen en koohlydraten in poedervorm bevatten. Door deze te combineren, zou de printer verschillende gerechten kunnen 'bereiden'.

Het plan achter de hele operatie is om astronauten, die een lange ruimtereis ondernemen, te voorzien van verse maaltijden in plaats van de traditionele astronautenvoeding uit pakjes en zakjes. De cartridges zouden zo'n 30 jaar meegaan. Da's alvast lang genoeg voor een ruimtereis naar Mars, bijvoorbeeld.

Het eerste project is het printen van een pizza. Dat zal gebeuren door eerst een laag deeg te printen, die tegelijk gebakken wordt, waarna een mengsel van tomatenpoeder, water en olie op de pizza terechtkomt. De bovenlaag zal bestaan uit proteïnen.

Volgens bedenker, Anjan Contractor, mogen we in de toekomst in elke keuken een 3D-voedselprinter verwachten. Wat denk jij: top of flop?

 

Reacties
iemand je lul
iemand je lul

wtf

 
Plaats reactie