Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Citytrippen? Zeg maar cityfietsen!
Citytrippen? Zeg maar cityfietsen!

Ga je op citytrip en heb je geen zin in blaren? Laat de pleisters thuis en pak de fiets! Niets is zo hip als trappen door je favoriete stad en het is nog goed voor de conditie ook.

Steden willen zich meer een meer profileren als milieubewust. Parijs, New York en Berlijn investeerden in nieuwe fietspaden en hebben net zoals tal van andere steden manieren gevonden om het huren van fietsen te vergemakkelijken. Een fiets huren was nog nooit zo makkelijk.

Ook qua kostprijs valt het erg mee, al liggen de kosten in steden als New York aanzienlijk hoger (35 dollar per dag) dan in Europese steden (Parijs: 3 euro per dag).

Wie met de fiets een stad verkent maakt deel uit van die stad. Je voelt je een inwoner en leeft je helemaal in. Per fiets ben je makkelijk bij alle bezienswaardigheden en hoef je niet te zoeken naar parkeergelegenheid. Je zet je fiets makkelijk weg, net alsof je in de stad zelf woont.

Het klinkt allemaal superleuk én vergeet niet: je bent constant in beweging. In de meeste steden zal je ook wel eens een klimmetje moeten doen. Erg goed voor de conditie en perfect om dat streekgerecht – waar je ongetwijfeld van gaat genieten – te compenseren.

Reacties
 
Plaats reactie