Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Chocolade eten is gezond
Chocolade eten is gezond

Wie denkt dat chocolade niet in een gezond eetpatroon past, heeft het mis. We hebben het dan uiteraard niet over kilo’s, maar af en toe een stukje chocolade is zelfs goed voor je. Recentelijk onderzoek van het Instituut voor Menselijke Voeding toonde immers aan dat dagelijks een kleine hoeveelheid (niet meer dan 7,5 gr per dag) zwarte chocolade bloeddrukverlagend werkt, waardoor het risico op hartaanvallen en hersentrombose vermindert. Daar zorgen de flavonoïden voor die erin zitten.

Daarnaast heeft chocolade nog andere werkingen. Zo zou het lustopwekkend zijn, stemmingswisselingen tijdens de menstruatiecyclus tegengaan en kan het gebruikt worden als natuurlijk antidepressivum. De aanwezigheid van de stof phenylethylamine zorgt er namelijk voor dat we ons gelukkiger voelen, energieker en alerter.

Het zal misschien verbazen maar bovendien bevat chocolade ook best wat vitaminen en mineralen zoals A1, B1, B2, C, D, E en calcium, kalium, natrium, magnesium, ijzer, zink, koper, chroom en fosfor.

Voortaan kan je dus met een gerust hart genieten van je stukje chocolade. Hou wel rekening met de hoeveelheid want het blijft natuurlijk wel een caloriebom.

Reacties
 
Plaats reactie