Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Buiken vrouwen worden dikker
Buiken vrouwen worden dikker

Waar de meeste vrouwen vroeger een peervormig figuur met brede heupen en een volle bilpartij hadden, blijkt dat vrouwen nu meer een appelfiguur hebben, gekenmerkt door slanke heupen en een dikker buik. Dat vond de Britse fitnessketen Nuffield Health na een enquête bij meer dan 24 000 vrouwen.

Zo blijkt de gemiddelde vrouw tegenwoordig een buikomtrek te hebben van 83,8 centimeter. Dat is vijf centimeter meer dan de gezondheidslimiet. Volgens een woordvoerder van de fitnessketen zijn deze resultaten van groot belang voor kledingsketens. Nu het figuur van de gemiddelde vrouw wijzigt, veranderen de normen voor kledij waar elk type vrouw in past.

Een appelvormig figuur brengt daarnaast gezondheidsrisico’s met zich mee. Hier maken artsen zich zorgen over. Het vet dat vrouwen verzamelen rond hun buik, bevat gevaarlijke bestanddelen en ligt dicht bij hun vitale organen.

Verder blijkt uit eerder onderzoek dat het vet het risico op borstkanker, hart- en leverproblemen en diabetes kan vergroten. Bovendien is voor vrouwen met een appelfiguur vaak moeilijker om zwanger te worden, omdat het vet het ritme van de eierstokken verstoort. Toch nog een positieve noot: vrouwen die besluiten om een gezondere levensstijl aan te nemen, zijn hun buikvet meestal zeer snel kwijt!

 

Dit is een artikel van www.go51.be, het netwerk voor de actieve vijftigplusser.

 

Reacties
 
Plaats reactie