Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Blend de perfecte smoothie!
Blend de perfecte smoothie!

De ijskoude nachten, tandenknarsende ochtenden en bibberende dagen laten nog even op zich wachten. Toch kan een extra boost vitaminen nooit kwaad! Haal de blender boven en maak een gezonde smoothie. Wil je dé perfecte smoothie? Volg dan deze vier tips.

1. Overdrijf niet met ijs

Een smoothie is een echte smaakbom. Maar wanneer je er te veel ijs aan toevoegt, dan wordt je lekkere drankje al gauw te waterig. Prefereer je toch een frisse smoothie, bijvoorbeeld voor na het sporten? Kies dan voor ingevroren fruit. Of verstop je fruit in ijsblokjes. Leuk voor in een cocktail, maar ook handig voor je smoothie.

2. Ga voor smeuïg

Zelfs als je geen ijs gebruikt, kan je smoothie waterig zijn. Veel fruitsoorten zitten namelijk boordevol vocht. Kies daarom ook voor bananen, perziken, abrikozen, mango’s en bosbessen, die geven je blend een iets dikkere textuur. Of voeg wat yoghurt, havermout of lijnzaad toe.

3. Geef je fruit een kwaliteitscheck

Je smoothie zal maar zo lekker en gezond zijn als het fruit dat je ervoor gebruikt. Kies dus voor seizoensfruit van goede kwaliteit. Verder mag het fruit goed rijp zijn. Een groene banaan laat je dus beter nog even in de fruitmand liggen.

4. Mix en match niet té veel

Een smoothie is ideaal om allerlei restjes in te verwerken. Maar zorg er steeds voor dat het fruit goed bij elkaar past. Bovendien kan je ook té veel fruit toevoegen aan je smoothie. Want hoe meer fruit je toevoegt, hoe meer suikers je smoothie zal bevatten. Less is more! Hou het bij voorkeur bij 3 tot 4 hoofdingrediënten.

Onze succesrecepten:

Reacties
 
Plaats reactie